03

Meki punomasni kozji sir u hrastovoj kori i čubru

Sirevi od kozjeg mleka poseduju veliku biološku vrednost i izuzetna nutritivna svojstva. Mlečna mast kozjeg mleka bogata je isparljivim masnim kiselinama, koje sirevima daju specifičan pikantan ukus i miris. Masne kapljice kozjeg mleka sitnije su i ravnomernije raspoređene, pa su brže i lakše probavljive. Kazein (osnovni protein) kozjeg mleka, koaguliran sirišnim fermentom (himozinom), nešto je mekše konzistencije od kravljeg i ovčijeg mleka, što još više poboljšava svarljivost ovih sireva. Globulin (protein mlečnog seruma) u mleku sastoji se od imunoglobulina, koji se sintetiše u organizmu koze radi zaštite od nepoželjnih faktora (jača imunitet organizma).

03

Meki punomasni kozji sir u hrastovoj kori i čubru

Sirevi od kozjeg mleka poseduju veliku biološku vrednost i izuzetna nutritivna svojstva. Mlečna mast kozjeg mleka bogata je isparljivim masnim kiselinama, koje sirevima daju specifičan pikantan ukus i miris. Masne kapljice kozjeg mleka sitnije su i ravnomernije raspoređene, pa su brže i lakše probavljive. Kazein (osnovni protein) kozjeg mleka, koaguliran sirišnim fermentom (himozinom), nešto je mekše konzistencije od kravljeg i ovčijeg mleka, što još više poboljšava svarljivost ovih sireva. Globulin (protein mlečnog seruma) u mleku sastoji se od imunoglobulina, koji se sintetiše u organizmu koze radi zaštite od nepoželjnih faktora (jača imunitet organizma).

MEKI, EKSTRAMASNI KOZJI SIR

U HRASTOVOJ KORI I ČUBRU

SASTOJCI: Punomasno pasterizovano kozje mleko; rendana kora hrasta; čubar; kuhinjska so; učvršćivač kalcijum-hlorid; prirodno teleće sirilo; starter kulture za sir. Min.60% MMuSM sira / Min.67% VuBM sira
NUTRITIVNA VREDNOST
(prosečno u 100g proizvoda):
Energetska vrednost: 1650 KJ/394 kcal
Proteini: 15 g
Ugljeno-hidrati: 3 g
od čega šečeri: 1 g
Masti: 36 g
od čega zasićene masne kiseline: 21 g
Vlakna: 2 g
Natrijum: 300 mg
Čuvati na temperaturi: 0-8°C
Rok upotrebe: 60 dana
Jedinica mere: kom.

03

Meki punomasni kozji sir u hrastovoj kori i čubru

Sirevi od kozjeg mleka poseduju veliku biološku vrednost i izuzetna nutritivna svojstva. Mlečna mast kozjeg mleka bogata je isparljivim masnim kiselinama, koje sirevima daju specifičan pikantan ukus i miris. Masne kapljice kozjeg mleka sitnije su i ravnomernije raspoređene, pa su brže i lakše probavljive. Kazein (osnovni protein) kozjeg mleka, koaguliran sirišnim fermentom (himozinom), nešto je mekše konzistencije od kravljeg i ovčijeg mleka, što još više poboljšava svarljivost ovih sireva. Globulin (protein mlečnog seruma) u mleku sastoji se od imunoglobulina, koji se sintetiše u organizmu koze radi zaštite od nepoželjnih faktora (jača imunitet organizma).

MEKI, EKSTRAMASNI KOZJI SIR

U HRASTOVOJ KORI I ČUBRU

SASTOJCI: Punomasno pasterizovano kozje mleko; rendana kora hrasta; čubar; kuhinjska so; učvršćivač kalcijum-hlorid; prirodno teleće sirilo; starter kulture za sir. Min.60% MMuSM sira / Min.67% VuBM sira
NUTRITIVNA VREDNOST
(prosečno u 100g proizvoda):
Energetska vrednost: 1650 KJ/394 kcal
Proteini: 15 g
Ugljeno-hidrati: 3 g
od čega šečeri: 1 g
Masti: 36 g
od čega zasićene masne kiseline: 21 g
Vlakna: 2 g
Natrijum: 300 mg
Čuvati na temperaturi: 0-8°C
Rok upotrebe: 60 dana
Jedinica mere: 1 kg.