Surutka

Surutka sa paradajzom

Kozja surutka sadrži 16 vrsta proteina, 8 minerala, 7 vitamina, 23 aminokiseline (sve esencijalne), do 11 enzima i mnogih drugih, za zdravlje i razvoj živih bića neophodnih materija. Surutkini proteini (laktoalbumin i laktoglobulin) su najviše biološke vrednosti. Brzo se apsorbuju i direktno snabdevaju mišićne ćelije energijom i esencijalnim aminokiselinama. Podižu imunitet organizma. Vrlo efikasno dejstvo na regeneraciju obolele i zaštitu zdrave jetre, poboljšanje rada bubrega. Imaju pozitivno dejstvo kod smanjenog apetita, povišenog holesterola i krvnog pritiska, u prevenciji osteoporoze, zubnih naslaga i karijesa.

Ovu surutku napravili smo od

slatka pasterizovana kozja surutka, koncentrat paradajza, kuhinjska so, začini, prirodna aroma.

100g proizvoda sadrži prosečno:

Proteini surutke: 0,8g
Laktoza: 4,1g
Mlečna mast: 0,4g
Konc. Paradajza: 20,0g
Vitamin C: 8,0mg
Vitamin B2: 1,1mg
En. vrednost: 119kJ/29kcal